O nas

Spoštovani obiskovalci. Smo RedPower team in gojimo olimpijsko – WTF verzijo taekwondoja. Gre za enega najmnožičnejših športov na svetu, saj je v Svetovno taekwondo zvezo vključenih 206 držav. Zaradi množičnosti našega športa se moramo za dosego vrhunskih rezultatov v mednarodnem merilu pošteno truditi. To nam uspeva s pomočjo športnih strokovnjakov, ki so vključeni v naše delo, in infrastrukture v vrhunsko opremljenem športnem centru. Poleg vrhunskega taekwondoja izvajamo tudi druge športne programe, vadbo za otroke, vadbo za rekreativce, treninge za izboljšanje motorike in kondicije, tako da v okviru našega kluba najde vsak sebi primerno vadbo.

Red Power Taekwondo

Taekwondo društvo Jitae Maribor je bilo ustanovljeno leta 1997. Leto kasneje je ekipa pod vodstvom trenerjev Kristijana Kovačiča in Lujzima Balaja na državnem prvenstvu osvojila skupno 3. mesto.

Zaradi službenih obveznosti trenerjev je društvo nekaj časa mirovalo. Maja 2008 pa je Kristijan Kovačič okrog sebe znova zbral športne zanesenjake in klub ponovno obudil. Danes se lahko v klubu pohvalimo s številnimi kadetskimi in članskimi medaljami z različnih tekmovanj tako z evropskega, kot tudi svetovnega nivoja.

V letu 2009 je Nuša Rajher na turnirjih A-kategorije osvojila štiri zlate medalje, medtem ko je Anej Brumec na evropskem kadetskem prvenstvu osvojil bronasto medaljo.

Največji uspehi naših borcev

2017 – bronasta medalja Ivana Trajkoviča na svetovnem prvenstvu

2015 – Srebrna medalja mladinke Sare Pungartnik na Odprtem prvenstvu Turčije.

2014 – Pet medalj Ivana Trajkoviča na tekmovanjih A – kategorije.

2013 – bronasta medalja Ivana Trajkoviča na svetovnem prvenstvu

2012 – naslov evropskega podprvaka in sodelovanje Ivana Trajkoviča na Olimpijskih igrah v Londonu.

2011 – naslov ekipnih državnih prvakov v športnih borbah, naslov najboljše ženske ekipe na državnem prvenstvu v tehniki

2010 – bronasta medalja Nuše Rajher na članskem evropskem prvenstvu

2009 – bronasta medalja na kadetskem evropskem prvenstvu Anej Brumec, štiri zlate medalje Nuše Rajher na tekmovanjih A – kategorije

2008 – dve medalji Nuše Rajher na tekmovanjih A – kategorije in naslov svetovne vojaške podprvakinje

POSLANSTVO

Naše osnovno poslanstvo je omogočiti športnikom in rekreativcem vrhunske pogoje za treniranje Taekwondoja in doseganje rezultatov na najvišji ravni. Uresničujemo ga z znanjem, kvalitetnimi storitvami, vrhunsko infrastrukturo in tehnologijo treniranja, spremljevalnimi dejavnostmi, z vlaganjem v izobraževanje in osebnostni razvoj trenerjev in tekmovalcev ter s povezovanjem z okoljem v katerem delujemo.

VIZIJA

Postati vodilni Taekwondo klub in center za pripravo športnikov v regiji. To dosegamo samostojno in v povezavi s partnerji na področju športnega treniranja, športne diagnostike, medicine športa, lifecoachinga in ostalimi partnerji, ki lahko pripomorejo k športnemu dosežku.