2RedPower_FB_TKD-rekreacija_2016-2

Taekwon-do je borilna veščina, ki izhaja iz Južne Koreje. Taekwondo je pomenu samoobrambi namenjen neoborožen boj. Taekwondo v dobesednem prevodu pomeni: Tae – nožna tehnika, Kwon – ročna tehnika in do – umetnost ali način življenja.

Sama borilna veščina je sestavljena iz tako imenovanega sparinga ali borb, form ali tehnike, samoobrambe in testa moči. Deli se na dve različici, ITF in WTF. Oblika ITF (International Taekwon-do Federation) je bila ustanovljena leta 1966, oblika WTF (World Taekwondo Federation) pa leta 1973 in WTF oblika taekwondo-ja se od ITF oblike razlikuje predvsem v tem, da je WTF veliko bolj usmerjen na delo nog, kar je pripeljalo do razvoja zelo atraktivnih in močnih nožnih udarcev.

Udarci v WTF taekwondoju so tudi silovitejši, zaradi česar se je uvedla obvezna uporaba ščitnikov. V borbi se uporabljajo ščitniki za podlahti, ščitniki za goleni, ščitnik za telo, ščitnik za zobe, ščitnik za genitalije, zaščitni copati za zaščito narta, rokavice, čelada.

V RedPower taekwondo teamu in gojimo olimpijsko – WTF verzijo taekwondo-ja. Gre za enega najmnožičnejših športov na svetu, saj je v Svetovno taekwondo zvezo vključenih 206 držav. Zaradi množičnosti našega športa se moramo za dosego vrhunskih rezultatov v mednarodnem merilu pošteno truditi. To nam uspeva s pomočjo športnih strokovnjakov, ki so vključeni v naše delo, in infrastrukture v vrhunsko opremljenem športnem centru.

S taekwondojem se lahko ukvarjate tekmovalno ali rekreativno.

Več o TKD RedPower