29. Državno prvenstvo v borbah WT

Danes, smo se člani taekwondo kluba Red Power Maribor in Slovenske Konjice udeležili 29. državnega prvenstva v borbah, katero je potekalo v Celju.

V Celje smo se odpravili brez velikega dela tekmovalcev, saj le-ti v svojih kategorijah niso imeli nasprotnikov.

Tekmovalci so dosegli naslednje rezultate:

  • V kicku je Elin Kovačič zasedla 3. mesto in osvojila bronasto medaljo. Anže Oblak je zasedel 2. mesto in osvojil srebrno medaljo. Jonas Kovačič in Rene Koštomaj pa sta zmagala vse borbe, zasedla 1. mesto in osvojila zlate medalje.
  • V starostni skupini mlajših kadetov se je Medeja prebila v polfinala, kjer pa je morala priznati premoč kasneji zmagovalki kategorije -36. Medeja je tako osvojila 3. mesto in bronasto medaljo. Maša Žvižaj se je v isti kategoriji prebila čez 2. borbi v finale, kjer pa je žal tudi izgubila in osvojila 2. mesto in s tem srebrno medaljo. Anny Zhang je zmagala vse borbe in osvojila 1. mesto in zlato medaljo. Nik Šloser in Mia Kretič sta izgubila finalno borbo in zasedla 2. mesto in osvojila srebrni medalji.
  • Pri kadetih je Maša Štante postala državna prvakinja, Alex Sevšek pa je zasedel 2. mesto in osvojil srebrno medaljo
  • Pri mladincih je Rok Motaln izgubil finalno borbo in zasedel 2. mesto in osvojil srebrno medaljo. Vid Mohorič je izgubil polfinalni dvoboj in zasedel 3. mesto in priboril bronasto medaljo.
  • Pri Članih pa nihče ni uspel zaustavit Nika Auguština in Nuše Urnaut. Oba sta suvereno osvojila naslov državnega prvaka. Nuša Urnaut si je priborila tudi naslov najboljše članice državnega prvenstva.

Na tekmovanju je Nik Auguštin prejel tudi priznanje za najboljšega mladinca v borbah za leto 2018.

Ekipno smo postali članski državni prvaki.

Čestitke celotni ekipi.

No Comments NoviceUncategorized

V Poreču smo bili že trinajstič!

Konec šolskih počitnic je v našem klubu sinonim za Poreč. Tako smo se proti koncu avgusta že trinajstič odpravili v to istrsko mesto, kjer smo se udeležili Power kampa, ki ga vodi Georg Streif, priznani nemški strokovnjak za taekwondo. Pri izvedbi seminarja ima prste vmes tudi Red Power, saj je naš trener Kristijan Kovačič na seminarju že pet let eden glavnih Streifovih pomočnikov.

Power kamp je namenjen udeležencem z različnim nivojem znanja. Otroci se učijo novih tehnik in pri tem nabirajo izkušnje. Člani prve ekipe pa skozi teden višajo bazično taekwondo pripravo na sezono in s pomočjo sparingov prehajajo v zadnji predsezonski del leta.

Naš trener pravi, da ob morju v prvi vrsti izvedemo zadostno količino taekwondoja, ki ga potrebujemo, da smo pripravljeni na testne dvoboje ter da počasi prehajamo v tekmovalno formo. Dejansko je kamp namenjen vsem generacijam. Otrokom, tekmovalcem in tudi staršem. Na voljo je veliko različnih vsebin. Od dvobojev, pooms, samoobrambe, zumbe, fitnesa do jutranjega teka. Dejansko si lahko v Poreču celotna družina privošči aktivni dopust.

Vid Mohorič o Power Kampu v Poreču »Zadnji teden v avgustu sem se z ekipo udeležil Power Campa v Poreču, kjer smo nadgradili poletne priprave. Trenirali smo dvakrat dnevno pod vodstvom mojstra Georga Streifa in Kristijana Kovačiča. K temu smo dodali tudi jutranji tek. Všeč mi je bilo, da smo lahko izmenjali veliko sparing partnerjev. Power Camp je bil odlična izkušnja in osnova za začetek letošnje tekmovalne sezone, ki jo bom začel na balkanskem prvenstvu v Bukarešti.«

Nik Auguštin. »V Poreču smo že tradicionalno oddelali poletne priprave. Teden, ki smo ga preživeli na Hrvaškem, je bil odličen. Trenirali smo trikrat na dan in si nabrali nekaj novih izkušenj in predvsem močno povišali telesno pripravljenost. Jutranji tek nas je predramil in sprostil utrujene mišice. Lahko si le mislite, kako je zatem teknil zajtrk. Po njem smo oddelali prvi trening, nato smo odšli na kosilo. Po kosilu je sledil počitek in kopanje, kasneje pa še en trening. Po večerji smo odigrali partijo pokra in se ob glasbi družili do 22. ure, ko smo se odpravili spat. Tako so bile videti intenzivni treningi, ki so nas dobro pripravili na prihajajoče testne dvoboje in na krajše priprave, ki sledijo do oktobra.«

Tilen Ajhmajer o Power Kampu v Poreču »Te priprave so bile bolj osredotočene na fokusarje in sparinge. Njihov moto je bil, da bi se čim bolj navadili na stvari, ki smo se jih učili uporabljati v dvobojih. Treningi so bili zelo kakovostni. Vem, da sem jih zelo dobro oddelal. Pridobil sem dosti novih izkušenj in tudi veliko fizičnih kakovosti. Res pa je, da sem po vsakem treningu imel noge vedno bolj in bolj težke, kar je tudi značilnost tako napornih treningov. Najbolj pomembno je, da smo v ekipi uživali in smo se zelo dobro pripravili za sezono, ki je pred nami. Upam, da bomo naslednje leto spet odšli v Poreč.«

Nuša Urnaut o Power Kampu v Poreču »Letos sem se ponovno pod vodstvom nemškega trenerja Georga Streifa in trenerja našega kluba Kristjana Kovačiča udeležila priprav v Poreču. Na Hrvaškem sem se počutila sproščeno in lahkotno, kot se običajno ne počutim. Prepustila sem se lahkotnosti in hitrosti. Opravila sem veliko odličnih dvobojev in takšnega zadovoljstva sama s seboj nisem pričakovala. Odmislila sem strah, ki je po v meni velikokrat prisoten v kar veliki količini in mi onemogoča, da bi opravila dober dvoboj na tekmi. Trenirala sem lahko z dekleti. Tega nisem vajena in sem bila več kot zadovoljna. Te priprave so mi prinesle nove izkušnje in dobro popotnico za prvo tekmo v tej sezoni. To bo ta konec tedna v romunski Bukarešti.«

Avtor: Drago Soršak

No Comments NoviceUncategorized

Nik potuje v Argentino na Olimpijske igre mladih

V tunizijskem Hammametu so se končale  kvalifikacije za Olimpijske igre mladih, ki bodo letos v Argentini. Na njih sta se borila tud dva naša člana Tilen Ajhmajer (kat. do 73 kg) in Nik Auguštin (kat. nad 73 kg).  Dobro  izhodišče je najbolje izkoristil Auguštin, ki je bil v kategoriji nad 73 kilogramov  postavljen na mesto, na katerih turnirje začenjajo nosilci. V prvem krogu je bil prost. V drugem se je pomeril z Romunom Luco Costeo. Tako kot na Odprtem prvenstvu Slovenije je bil tudi v olimpijskih kvalifikacijah boljši Nik, ki je v Hammametu zmagal z 12:8 in se priključil osmerici kvalifikantov, ki si je zagotovila pot v Argentino. Tilen Ajhmajer se je boril v kategoriji do 73 kilogramov. Kazahstanec Shyngys Sandibayev je v drugi krog kvalifikacij napredoval z rezultatom 4:2.

No Comments NoviceUncategorized