RED POWER TAEKWONDO OPEN 2019

V soboto, 19.10.2019, smo v športni dvorani Slovenske Konjice organizirali mednarodno tekmovanje RED POWER TAEKWONDO OPEN 2019. Tekmovanje je bilo namenjeno najmlajšim borcem – OTROCI, mlajšim kadetom, kadetom in mladincem.

Tekmovanja se je udeležilo 22 klubov iz 7 držav, skupaj 286 borcev, kateri so tekmovali v kicku in borbah.

Vsem, kateri ste kakorkoli pomagali pri realizaciji tega turnirja, da smo ga uspešno in več kot odlično izpeljali se iskreno zahvaljujemo.

Iskrena hvala tudi vsem klubom, kateri ste se tekmovanja udeležili.

Naši borci, so na tekmovanju pokazali odlične borbe in napredek v svojem taekwondo razvoju.

Kolajne so osvojili:

KICK:

Zlata medalja – 1. mesto: Izabel Vrhovnik, Ilona Jegrišnik, Žiga Lampreht, Anemarie Kovačič

Srebrna medalja – 2. mesto: Anabel Adamije, Maya Šloser, Luka Lampreht,

Bronasta medalja – 3. mesto: Tamina Podvratnik, Anže Oblak

Tolažilne medalje – Filip Jakop, Alen Velnar, Floart Berisha, Lukas Turin, Rene Koštomaj, Gal Jegrišnik, Juš Jakop, Jakob Magerl, Neža Brglez, Lara Mlakar, Ajda Lešnik, Naomi Brglez, Andy Zhang.

BORBE:

Zlata medalja – 1. mesto: Nino Gašparuš, Uroš Krstić, Anže Oblak, Luka Lampreht, Anemarie Kovačič, Siniša Todić.

Srebrna medalja – 2. mesto: Žan Koštomaj, Amadej Kričaj Kotnik, Tim Fijavž, Eva Janžič, Rene Koštomaj, Žiga Lampreht, Medeja Mohorič, Ognjen Bjelošević,

Bronasta medalja – 3. mesto: Juš Jakop, Alen Velnar, Naj Auguštin, Ajda Lešnik, Neža Brglez, Izak Ozimič, Vid Mohorič.

Brez uvrstitve med dobitnike kolajn so tokrat ostali: Nik Šloser, Lukas Turin, Maša Štante, Filip Jakop, Anny Zhang.

Anemarie Kovačič je bila proglašene tudi za najboljšo borko v skupini OTROCI.

Do uspeha so naše borce popeljali: Boštjan Mohorič, Nuša Urnaut, Matic Motaln in Nik Auguštin. Brez glasne podpore staršev, prijateljev, sorodnikov bi vsem bilo zagotovo težje.

Foto powered by: Željko Zelenčič :

Iskrene čestitke vsem! In še 1x hvala! Se ponovno vidimo leta 2020!

No Comments Novice

KONDOR OPEN 2019

Danes smo se skupaj z našimi kolegi iz Slovenjskih Konjic udeležili 6. KONDOR KIDS OPEN in 14. KONDOR OPEN tekomavnja.

Naši najmlajši člani so na 6. Kondor Kids Open v borbah dosegli naslednje rezultate:

1. mesto:Rene Koštomaj, Jonas Kovačič

2. mesto:Žiga Lampreht, Anemarie Kovačič

3. mesto: Luka Lampreht, Elin Kovačič

V kicku pa naslednje rezultate:

  1. mesto: Jonas Kovači

Anemarie Kovačič 5-8 mesto.

V skupnem seštevku smo osvojilo 2. mesto. V borbah skupno 3. mesto.

Na 14. KONDOR OPEN smo dosegli naslednje rezultate:

3. mesto: Siniša Todić, Naj Auguštin, Nik Šloser, Maša Štante,

Brez medalj so danes žal ostali: Anny Zhang, Maša Žvižaj, Medeja Mohorič

Do uspeha sta naše borce popeljala Kris, Tadej in Nuša. Iz tribun pa smo imeli bučno podporo strokovnega štaba Red Power kluba in staršev.

Čestitke borcem.

No Comments Novice

Klubsko dogajanje ob Športnem vikendu Maribora

Ob tem, ko se bliža zaključek šolskega leta in se v Mariboru odvija Športni vikend Maribora, smo v taekwondo klubu Red Power organizirali športni dogodek in prijetno druženje naših članov, šport pa seveda predstavili tudi ostalim, gibanja željnim občankam in občanom.

Dopoldan smo pričeli z vadbo olimpijskega taekwondoja za otroke. Sledila je kineziološka vadba – Body tehnik, nato taekwondo rekreacija za odrasle ter AEQ v športu in vsakdanjem življenju.

Po dopoldanskem delu, je potekalo sproščeno druženje v odličnem vzdušju. Ob odlični hrani so se tkala nova prijateljstva. Otroci so se družili, igrali na napihljivih igralih in v igrah z žogo.

Popoldan je pa prišla na vrsto prav posebna klubska tekma. Naši člani so se pomerili v tekmovanju Red Power pokal. Potekalo je tekmovanje v »kicku« in borbah. Prav vsi, tudi naši najmlajši člani so se pogumno podali na tatami in se borili. Ponosni smo prav na vse.

Po končanem tekmovanju je sledila svečana podelitev odločij za današnje tekmovanje. Nuša Urnaut je prejela tudi pokal, za najboljšo žensko članico za vse njene dosežke do sedaj, tako na področju tehnike, kot borb in njenega dela v klubo. Nik Auguštin pa je prejel pokal in priznanje za njegove uspehe v borbah, za uvrstitev na OI Mladih in vse ostale vrhunske dosežke. Čestitke vsem!

Po končani tekmi, se je nadaljevalo sproščeno druženje do večernih ur.

Hvala vsem članom Š.D. Red Power, funkcionarjem kluba, trenerjem, staršem in vsem ostalim podpornikom kluba. Brez vas, ta zgodba ne bi bila mogoča.

No Comments Novice

29. Državno prvenstvo v borbah WT

Danes, smo se člani taekwondo kluba Red Power Maribor in Slovenske Konjice udeležili 29. državnega prvenstva v borbah, katero je potekalo v Celju.

V Celje smo se odpravili brez velikega dela tekmovalcev, saj le-ti v svojih kategorijah niso imeli nasprotnikov.

Tekmovalci so dosegli naslednje rezultate:

  • V kicku je Elin Kovačič zasedla 3. mesto in osvojila bronasto medaljo. Anže Oblak je zasedel 2. mesto in osvojil srebrno medaljo. Jonas Kovačič in Rene Koštomaj pa sta zmagala vse borbe, zasedla 1. mesto in osvojila zlate medalje.
  • V starostni skupini mlajših kadetov se je Medeja prebila v polfinala, kjer pa je morala priznati premoč kasneji zmagovalki kategorije -36. Medeja je tako osvojila 3. mesto in bronasto medaljo. Maša Žvižaj se je v isti kategoriji prebila čez 2. borbi v finale, kjer pa je žal tudi izgubila in osvojila 2. mesto in s tem srebrno medaljo. Anny Zhang je zmagala vse borbe in osvojila 1. mesto in zlato medaljo. Nik Šloser in Mia Kretič sta izgubila finalno borbo in zasedla 2. mesto in osvojila srebrni medalji.
  • Pri kadetih je Maša Štante postala državna prvakinja, Alex Sevšek pa je zasedel 2. mesto in osvojil srebrno medaljo
  • Pri mladincih je Rok Motaln izgubil finalno borbo in zasedel 2. mesto in osvojil srebrno medaljo. Vid Mohorič je izgubil polfinalni dvoboj in zasedel 3. mesto in priboril bronasto medaljo.
  • Pri Članih pa nihče ni uspel zaustavit Nika Auguština in Nuše Urnaut. Oba sta suvereno osvojila naslov državnega prvaka. Nuša Urnaut si je priborila tudi naslov najboljše članice državnega prvenstva.

Na tekmovanju je Nik Auguštin prejel tudi priznanje za najboljšega mladinca v borbah za leto 2018.

Ekipno smo postali članski državni prvaki.

Čestitke celotni ekipi.

No Comments NoviceUncategorized

Susedgrad Sokol pokal 2019

Danes smo se člani TKD kluba Red Power iz Maribora in Slov. Konjic udeležili mednarodnega turnirja Susedgrad Sokol, kateri je potekal v Zagrebu.

Naši borci in borke so pokazali odlične borbe in dosegli naslednje rezultate.

Maša Žvižaj 3. mesto – bronasta medalja. Maša Štante, Rene Koštomaj, Naj Auguštin 2. mesto – srebrna medalja.

Danes se je po več kot pol leta odsotnosti iz tekmovanj, po poškodbi hrbtenice na tatami vrnil Vid Mohorič, ki je debitiralv mladinski konkurenci. Prebil se je čez črtrt finale, pol finale in moral na koncu v slovenskem finalu priznati premoč Juretu Tozonu. Vid je tako osvoji 2. mesto in s tem priboril srebrno medaljo.
Med mladinci je 1. mesto in s tem zlato medaljo osvojil Tilen Ajhmajer, ki je suvereno premagal vse nasprotnike.

Med člani je prvo mesto osvojil Nik Auguštin.

Do odličij danes ni uspelo priti Anny Zhang, Medeji Mohorič, Miji Kretič, Alexu Sevšku in Ognjenu Bjeloševići, so pa na tekmi pridobili nove izkušnje.

Na vse borce smo zelo ponosni.

Ekipo so do uspeha popeljali trenerji Kris, Tadej in Boštjan.

No Comments Novice

Plemeniti TKD turnir Zaprešič 2019

Danes smo se člani taekwondo kluba Red Power Maribor skupaj z našimi kolegi iz Slovenskih Konjic udeležili mednarodnega turnirja Zaprešič 2019.
Tekmovanje so s kickom začeli Luka in Žiga Lampreht in Rene Koštomaj. Žiga in Rene sta osvojila tolažilno medaljo, Luka Lampreht, pa je zmagal vse 4 borbe in osvojil zlato medaljo.
Naši najmlajši člani so nadaljevali tudi z borbami. Luka in Žiga Lampreht sta oba osvojila zlati medalji, Rene pa srebrno medaljo. Naj Auguštin je po borbi proti veliko bolj izkušenemu nasprotniku izgubil in osvojil bronasto medaljo. Nik Šloser je danes prvič stopil na tatami in tesno izgubil z rezultatom 4:6 in osvojil bronasto medaljo.
Anny Zhang, je prvo borbo oddelala suvereno in zmagala z rezultatom 25:5. Drugo borbo je Anny žal s podobnim rezultatom izgubila (4:24) in na koncu zasedla 5.-8. mesto. Maša Žvižaj je 1. borbo dobila z rezultatom 16:6, drugo borbo pa zaradi slabega počutja predala in tudi zaključila na 5.-8. mestu. Medeja Mohorič je prvo borbo dobila z rezultatom 11:1, drugo borbo pa žal izgubila z rezultatom 1:3 in 5.-8.mesto kot njeni klubski prijateljici.
Žan Koštomaj, je v svoji prvi borbi, kjer je imel tudi udarce v glavo, osvojil bronasto medaljo. Prav tako je bronasto medaljo osvojil Alex Sevšek. Maša Štante pa je po predaji nasprotnice osvojila zlato medaljo.


Tilen Ajhmajer je prvo borbo oddelal zelo suvereno in zmagal z rezultatom 19:0, a žal moral finalni dvoboj predat zaradi poškodbe. Tako je osvojil bronasto medaljo. Tilnu želimo čim hitrejše okrevanje in hitro vrnitev na tatami.


Matevž Koren je v članski konkurenci prvo borbo dobil z rezultatom 18:5, finlno borbo je Matevž odlično oddelal, kontroliral potek borbe in dobil borbo z rezultatom 13:0 in pred koncem dobil tudi zelo močan udarec v predel, kjer borce zelo boli. Matevž tako zasluženo osvojil zlato medaljo.
Prav tako je Nik Auguštin oddelal odlično finalno borbo proti precej višjemu nasprotniku in zmagal z rezultatom 30:1 in osvojil zlato medaljo.


Ekipo so do uspehov popeljali naši trenerji Kris, Tadej, Boštjan in Matic.
Sedaj pa sledijo priprave na naslednja tekmovanja.

Zahvala pa tudi staršem in navijačem za glasno podporo iz tribun.

No Comments Novice

Taekwondo pokal Šmartno – Litija 2019

Jutri, v nedeljo, 10.3.2018 , se bomo udeležili tekmovanja POKAL ŠMARTNO-LITIJA 2019.
Tekmovanja se bodo udeležili tako naši že izkušeni tekmovalci, kot nekateri člani, ki bodo tekmovali prvič in tako doživeli svoj ognjeni krst. Skupaj bo na tatami stopilo 21 članov našega kluba. Nekateri se bodo pomerili v kicku, nekateri v borbah, nekaj tekmovalcev pa bo tekmovalo tako v kicku kot tudi v borbah.
Tekmovali bodo:
– Elin Kovačič – kick in borbe
– Anemarie Kovačič – kick in borbe
– Jonas Kovačič – kick
– Luka Lampreht – kick in borbe
– Žiga Lampreht – kick in borbe
– Amin Velič – kick
– Rene Koštomaj – kick
– Benjamin Mlakar – borbe
– Tilen Ajhmajer – borbe
– Siniša Todić – borbe
– Rok Motaln – borbe
– Maša Štante – borbe
– Lamar Buzov – borbe
– Bastian Studenčnik – borbe
– Žan Koštomaj – borbe
– Ognjen Bjelošević – borbe
– Katarina Mlakar – borbe
– Mia Kretič – borbe
– Anny Zhang – borbe
– Naj Auguštin – borbe
– Rene Koštomaj – borbe

Vsem tekmovalcem želimo obilo uspeha in kanček borbene sreče.

No Comments Novice

TKD Pokal Ivančna Gorica – zadnje tekmovanje za letos

Jutri, v nedeljo, 2.12.2019 se bo združena ekipa RED POWER Maribor in RED POWER Slovenske Konjice udeležila taekwondo pokala Ivančna Gorica. To bo za ekipo v letu 2018 zadnje tekmovalno dejanje.
Na tatami bodo v borbah stopili:
– Tilen Ajhmajer, Siniša Todić, Vid Mohorič, Lamar Buzov, Ognjen Bjelošević, Medeja Mohorič, Katarina Mlakar, Neža Brglez,  Alex Sevsek, Nik Šloser, Mia Kretič, Ajda Lešnik, Maša Štante, Eva Janžič, Žan Koštomaj, Amadej Kričaj Kotnik, Bastijan Potočnik.
V kicku se bodo pomerili:
– Nik Šloser, Rene Koštomaj, Jošt Levart, Mia Kretič, Ajda Lešnik, Neža Brglez.
V poomsah nas bo zastopala:
– Lara Kim Buzov.
Ekipo bodo na tekmovanju spremljali in vodili Kristijan Kovačič, Boštjan Mohorič in Tadej Auguštin.

No Comments Novice

S sproščenostjo do rezultata

V naslednjih dneh bomo pogosteje pogledovali proti poljski Varšavi, kjer bo potekalo Evropsko prvenstvo do 21 let. Klubske barve Red Powerja zastopata Tilen Ajhmajer in Nik Auguštin. Na prvenstvu bo njune dvoboje spremljal naš klubski trener Kristijan Kovačič.
»Danes fanta odpotujeta na Evropsko prvenstvo za člane do 21 let. V zadnjih dneh smo predvsem delali na povečanju hitrosti reakcije, regeneraciji ter taktičnih zamislih. Dejansko fanta že čutita utrujenost po dolgi tekmovalni sezoni, zato smo morali v pripravah biti še posebej pozorni. Sam ju bom spremljal s tribune in jima pomagal, koliko se bo dalo. V Varšavo odpotujem v petek. Kar se turnirja tiče, pričakujem nabiranje izkušenj. Obenem upam na ugoden žreb, da bi lahko oddelala več dvobojev. Zavedamo se, da bo na Poljskem precej mladih članov, kateri že vsaj dve leti, oziroma nekateri med njimi tri leta tekmujejo na najvišjem nivoju. So udeleženci svetovnih in evropskih prvenstev ter Grand Prix-jev. Obema želim uspešne dvoboje, brez poškodb«.
Tilen Ajhmajer pravi: »Danes se odpravljam na evropsko prvenstvo do 21 let. Občutki so mešani. Vem, da grem na zelo močen turnir, kjer so zelo izkušeni tekmovalci. Fizično sem zelo pripravljen. Enako tudi psihično. Na tem turnirju bi se rad boril zelo sproščeno, brez pritiskov oziroma razmišljanja o tem, ali bom zmagal ali izgubil. Moja želja je, da se borim po svojih najboljših močeh. Potrudil se bom, da mi bo uspelo. Ta tekma prinaša novo izkušnjo. In to veliko. Zato bom poskušal čim bolj uživati.«
Možnosti za visoko uvrstitev ima Nik Auguštin. Je edini Slovenec, ki je letos tekmoval na Olimpijskih igrah mladih v taekwondoju. »Danes se odpravljamo na evropsko prvenstvo do 21 let na Poljsko. To je moje drugo tovrstno evropsko prvenstvo. Konkurenca je zelo močna, vendar upam na čim boljši rezultat. Boril se bom kot zmeraj in upam, da bom sezono zaključil na čim boljši način, saj je to moja zadnja letošnja tekma.«

No Comments Novice