Danes, smo se člani taekwondo kluba Red Power Maribor in Slovenske Konjice udeležili 29. državnega prvenstva v borbah, katero je potekalo v Celju.

V Celje smo se odpravili brez velikega dela tekmovalcev, saj le-ti v svojih kategorijah niso imeli nasprotnikov.

Tekmovalci so dosegli naslednje rezultate:

  • V kicku je Elin Kovačič zasedla 3. mesto in osvojila bronasto medaljo. Anže Oblak je zasedel 2. mesto in osvojil srebrno medaljo. Jonas Kovačič in Rene Koštomaj pa sta zmagala vse borbe, zasedla 1. mesto in osvojila zlate medalje.
  • V starostni skupini mlajših kadetov se je Medeja prebila v polfinala, kjer pa je morala priznati premoč kasneji zmagovalki kategorije -36. Medeja je tako osvojila 3. mesto in bronasto medaljo. Maša Žvižaj se je v isti kategoriji prebila čez 2. borbi v finale, kjer pa je žal tudi izgubila in osvojila 2. mesto in s tem srebrno medaljo. Anny Zhang je zmagala vse borbe in osvojila 1. mesto in zlato medaljo. Nik Šloser in Mia Kretič sta izgubila finalno borbo in zasedla 2. mesto in osvojila srebrni medalji.
  • Pri kadetih je Maša Štante postala državna prvakinja, Alex Sevšek pa je zasedel 2. mesto in osvojil srebrno medaljo
  • Pri mladincih je Rok Motaln izgubil finalno borbo in zasedel 2. mesto in osvojil srebrno medaljo. Vid Mohorič je izgubil polfinalni dvoboj in zasedel 3. mesto in priboril bronasto medaljo.
  • Pri Članih pa nihče ni uspel zaustavit Nika Auguština in Nuše Urnaut. Oba sta suvereno osvojila naslov državnega prvaka. Nuša Urnaut si je priborila tudi naslov najboljše članice državnega prvenstva.

Na tekmovanju je Nik Auguštin prejel tudi priznanje za najboljšega mladinca v borbah za leto 2018.

Ekipno smo postali članski državni prvaki.

Čestitke celotni ekipi.