Danes smo se člani taekwondo kluba Red Power Maribor skupaj z našimi kolegi iz Slovenskih Konjic udeležili mednarodnega turnirja Zaprešič 2019.
Tekmovanje so s kickom začeli Luka in Žiga Lampreht in Rene Koštomaj. Žiga in Rene sta osvojila tolažilno medaljo, Luka Lampreht, pa je zmagal vse 4 borbe in osvojil zlato medaljo.
Naši najmlajši člani so nadaljevali tudi z borbami. Luka in Žiga Lampreht sta oba osvojila zlati medalji, Rene pa srebrno medaljo. Naj Auguštin je po borbi proti veliko bolj izkušenemu nasprotniku izgubil in osvojil bronasto medaljo. Nik Šloser je danes prvič stopil na tatami in tesno izgubil z rezultatom 4:6 in osvojil bronasto medaljo.
Anny Zhang, je prvo borbo oddelala suvereno in zmagala z rezultatom 25:5. Drugo borbo je Anny žal s podobnim rezultatom izgubila (4:24) in na koncu zasedla 5.-8. mesto. Maša Žvižaj je 1. borbo dobila z rezultatom 16:6, drugo borbo pa zaradi slabega počutja predala in tudi zaključila na 5.-8. mestu. Medeja Mohorič je prvo borbo dobila z rezultatom 11:1, drugo borbo pa žal izgubila z rezultatom 1:3 in 5.-8.mesto kot njeni klubski prijateljici.
Žan Koštomaj, je v svoji prvi borbi, kjer je imel tudi udarce v glavo, osvojil bronasto medaljo. Prav tako je bronasto medaljo osvojil Alex Sevšek. Maša Štante pa je po predaji nasprotnice osvojila zlato medaljo.


Tilen Ajhmajer je prvo borbo oddelal zelo suvereno in zmagal z rezultatom 19:0, a žal moral finalni dvoboj predat zaradi poškodbe. Tako je osvojil bronasto medaljo. Tilnu želimo čim hitrejše okrevanje in hitro vrnitev na tatami.


Matevž Koren je v članski konkurenci prvo borbo dobil z rezultatom 18:5, finlno borbo je Matevž odlično oddelal, kontroliral potek borbe in dobil borbo z rezultatom 13:0 in pred koncem dobil tudi zelo močan udarec v predel, kjer borce zelo boli. Matevž tako zasluženo osvojil zlato medaljo.
Prav tako je Nik Auguštin oddelal odlično finalno borbo proti precej višjemu nasprotniku in zmagal z rezultatom 30:1 in osvojil zlato medaljo.


Ekipo so do uspehov popeljali naši trenerji Kris, Tadej, Boštjan in Matic.
Sedaj pa sledijo priprave na naslednja tekmovanja.

Zahvala pa tudi staršem in navijačem za glasno podporo iz tribun.