Z novoletno zaobljubo je običajno tako, da jo je zelo lahko narediti in zelo težko ohraniti pri življenju. Večina ljudi si ne naredi novoletne (kakršnekoli) zaobljube. Tisti, ki jo naredijo, pa obupajo že po nekaj dnevih. To pa ne pomeni, da moramo obupati preden smo sploh začeli.
Ameriški arhitekt, avtor, sistemski teoretik in izumitelj Richard Buckminster “Bucky” Fuller je nekoč dejal; »Namesto, da se borite proti okoliščinam, v katerih ste, jih sprejmite takšne, kot so. Potem pa naredite nov načrt, v skladu z vašimi resničnimi željami. Ne na tem kar mislite, da lahko dobite, ampak na tem kar resnično želite.«
Če želite v letu 2017 izboljšati svoje zdravje in videz, je potrebno spremeniti življenjski slog. Najpogostejša zaobljuba je izguba telesne teže. Ker zadeve ne gredo »čez noč«, potrebujete nekoga, ki vam bo v pomoč na tej poti. Vendar je telesna teža samo ena izmed sestavin življenjskega sloga, ki pride sama, ko upoštevamo še druge dejavnike. To so predvsem gibanje, zdrava uravnotežena prehrana, nadzorovan stres (brez njega ne gre  ), dovolj spanja, pravi prijatelji, novi kraji …
Kako se lotimo zaobljube?
Najprej pošteno premislimo, kaj si želimo. To bo zahtevalo od nas nekaj miselnega napora. Potem si cilje zapišemo na papir. Cilji dajejo življenju smisel in nas vodijo v pravi smeri. Zapisani naj bodo kristalno jasno. Naj bodo odraz resničnih želja. Ni nam potrebno vedeti, kako bomo dosegli svoj cilj, verjeti moramo, da bomo svoj cilj dosegli.
Potem moramo svoje cilje ohranjati pri življenju. Pri tem nam lahko pomagajo naslednje tehnike. Vedno se počutite in delujte, kot da je že tako, kot si želite. Vizualizirajte svojo novo realnost. V mislih si predstavljajte novo realnost, predstavljajte si tudi najmanjše detajle. Vizualizacija naj vam postane dnevna rutina, kot umivanje zob. Verjemite. Naprej je potrebno verjeti, da lahko pozneje vidimo. Uresniči se to, kar resnično verjamemo.
Najpomembnejši cilj si napišite na kartico, ki naj bo vedno z vami. Lahko jo dobite na recepciji Red Power centra. Ob zapisanem cilju vas bo vedno spomnila tudi, kje lahko naredite dober trening. Se vse skupaj sliši prezahtevno? Skupaj z Delta akademijo smo vam na voljo, da vam pomagamo na vaši poti doseganja ciljev.
Verjemite v svoje cilje. Sprostite se in uživajte na svoji poti. Vse stvari, ki se zgodijo »hitro«, potrebujejo svoj čas.